האמנם?
האם לגרוב את גרבי הלחץ שלנו וצות לתוצאות טובות יותר כבר לא מספיק? האם ישנה דרך אחרת לשפר את מהירות הריצה?
אכן.
אינה קלה הדרך, דורשת המון משמעת, אימונים ולוקחת הרבה מהגוף, אך שוות ערך עד לאינסוף.
אנחנו מדברים על קרוספיט.
כעקרון מדובר על אימוני חיזוק לרצים. האופן הטוב ביותר להביא לשיפור וקפיצת מדרגה בכל מה שקשור למהירות הריצה הם אימוני חיזוק. אימונים אלה יבטיחו לנו גם ירידה משמעותית בסיכויים להיפצע תוך כדי האימון. גוף חזק יותר יוכל להתמודד עם עומס ריצה גדול יותר, אשר מייצר תחרות מהירה יותר, ותוך כדי גם מהווה כבולם זעזועים לתהליך הריצה.
נכון שגם בתכניות האימון הקבועות של הרצים יש תרגילי חיזוק, אך לצערי לאחר זמן לא רב כל כך הם הופכים להיות לא יעילים. הגוף מסתגל במהירות לאימונים תחת משקל הגוף ואז האפקטיביות יורדת במהרה.
היגוון באימוני החיזוק הוא חשוב מאוד, דרושה העמסה של מעט יותר ממשקל הגוף בכדי לצור גירויים חדשים לשרירים, כך אנו מתוכנתים. כמו כן, חשוב להתאים את אופי תרגילי החיזוק לפעולות הנדרשות מהגוף בעת הריצה. בעוד שבריצה אנו עוסקים בתנועות מורכבות המשלבות כמעט כל שריר בגוף, במרבית המכונות בחדשות במועדוני הכושר הנוצצים, יש התמקדות בקבוצות שרירים קטנות ובמנחי גוף שלא נראים קשורים לעולם שלנו. יש להתמקד בתנועות שלמות, ופה נכנס הקרוספיט. האימונים בשיטת הקרוספיט הינם מגוונים ומתחלפים מדי יום, בעצחימות גבוהה לפרקי זמן קצרים. אופי אימונים כזה מייעל את זמן האימון, והוך אותו למובנה ואפקטיבי יותר. בעבודת הקרוספיט אין זמן למשחקים, זהו אימון מובנה המודרך על ידי מאמן. האימון כולו כולל תרגילים הלקוחים מחיי היום יום שלנו שכל מטרתם היא להפוך אותנו לכאלה המסוגלים לזוז מהר יותר ויעיל יותר.
מתאמן לריצת מרתון? בתקופות האימונים המוקדמות, התמקדות באימוני הקרוספיט על חשבון אימוני הריצה, תוכל לבנות לנו בסיס אימונים טוב יותר ונכון להמשך עונת הריצה. המשוואה היא פשוטה, שרירים חזקים = גוף חזק = סיכוי לפציעה יורד = עומסי ריצה גבוהים יותר = שיאים אישיים!
צאו מהקופסא! תתחילו להתאמן, באמת.